miercuri, 15 iulie 2009

Live.love.laugh


Compunere scrisa de Copacianu Ruxandra Maria!

Vrei sa fii fericit? Atunci, simte-te fericit! Fa lucruri care sa te faca fericit! Intalneste-te cu oamenii care te fac fericiti!
ZAMBESTE. Crezi sau nu, un zambet la momentul potrivit insereaza in inima destinatarului ceva…frumos care il face fericit. Si facand oamenii fericiti, nu poti sa fii decat fericit. Asa ca tot ce ai de facut este sa zambesti mereu, sa intiparesti fericire in inimile celor pe care ii iubesti. Zambeste in mod natural, fara sa te fortezi. Oamenii isi dau seama daca esti fake sau nu.
DRUIESTE. Simplul gand ca nu ai facut ceva doar pentru tine, ci pentru cineva la are tii cu adevarat nu poate sa iti dea decat satisfactie. Nu ma crede pe cuvant, dovedeste-ti singur lucrul acesta! Iar dupa ce incerci, uita-te in ochii respectivului/ei. Ii vezi sclipirea aia ce emana fericire? Vezi ca a functionat? Acum gandeste-te putin si analizeaza-ti interiorul. Ce simti? Da, stiu ca te simti fericit. Si asta doar pentru ca ai facut pe cineva fericit.
ASCULTA MUZICA. Imbogateste-ti zilele cu note muzicale. Asculta melodii care te binedispun, care te fac sa zambesti; melodii ritmate, cu versuri imbietoare si cu ritmuri de heartbeating. Simte-ti inima cum pulseaza de fericire, simte-o cum alearga pe portativ alaturi de fiecare nota care zboara in jurul tau. Fa-te una cu cerul, cu apa, cu focul, lasa-te patrunsa de valul de euforie. Simte muzica! Simte vibratiile! Pierde-ti controlul!
NOTEAZA-TI. Noteaza-ti tot ce te-a impresionat de-a lungul unei zile. Noteaza tot ce te-a impresionat, tot ce ti-a placut sau ti-a displacut. Fii sincer/a cu tine insuti/insati. Ai sa vezi ca peste cativa ani, cand vei reciti tot ce ai scris, iti vei da seama cat este de bogata viata; vei invata sa pretuiesti lucrurile marunte si cu adevarat importante; lucrurile care te fac fericit/a.
PRIZEAZA CU UMOR. Si ce daca ti-ai pus rimel pe bluza preferata? Si ce daca ai alunecat in baie atunci cand te grabeai?[important este sa nu iti fi rupt ceva]. Si ce daca te-a stropit cu apa din balta o masina care trecea pe langa tine? Zambeste. Maine poate fi mai rau. Si in plus, sunt milioane de oameni care ar da orice sa se poate manji cu rimel, sau care sa poata mearga pe trotuar, chiar daca exista riscul sa te stropeasca o masina cu apa. Sunt milioane de oamnei care ar da orice sa duca o viata normala. Si in plus, daca nu ar fi esecuri, nu ne-am mai putea bucura de reusite. Asa ca razi cat te tin fslcile, razi tare, razi de toate chestiile nasolae care ti se intampla. Razi! Oricum peste 2-3 andi cand o sa iti amintesti, tot o sa razi. Asa ca RAZI!!! Nu te opri!
MANANCA. Nu te prostii cu diete stupide, lasa gustul mancarii sa iti invadeze interiorul. Mananca ciocolata, dar nu o rupe, musc-o! Musc-o ca sa ii simti gustul, sa simti cum glandele salivare lucreaza. Las-o sa se topeasca, savureaz-o. Si totusi, ne e nevoie sa faci excese. Trebuie sa patstrezi un echilibru.
ADMIRA. Admira natura, admira cum cade o frunza pe pamantul uscat, admira cum soarele isi trimite razele spre noi, sa ne incalzeasca. Admira insectele care zboare din floare in floare, admira culorile aripilor fluturilor. Uita-te spre cer si da frau liber imaginatiei; cu ce ti se pare ca seamana norii? Uite, cel de acolo are forma unei girafe, iar cel din partea cealalta seamana cu un elefant. Si tot asa…
DANSEAZA. Ca sa dansezi, nu trebuie neaparat sa te vada cineva. Inchide usa camerei tale, pune-ti castile in urechi si deslantuie-te. Misca-te asa cum vrei tu, fara sa fii inhibata de perechile de ochi care se uita ciudat la tine si se gandesc: “Cine a bagat-o pe asta la 2 20?”. Da din maini si din picioare, bucura-te de libertate, misca-te in toate directiile, fa lucruri neconventionale. Si continua sa zambesti.
IUBESTE. Iubeste la intensitate maxima, sa simti cum dragostea iti inunda corpul si cum iti zboara fluturasii in stomac. Indragosteste-te; indragosteste-te de oameni, de natura, de lucruri frumoase. Si cu toate astea, nu te lasa ranit/a. Iubeste fara sa iti pese de consecinte, dar totusi, e nevoie si de rationament. Iubeste-ti familia mai presus de orice, apoi prietenii. Fii sincer/a cu ei, dar si cu tine insuti/insati, nu ii rani, dar nu ii lasa nici pe ei sa te raneasca.

Un comentariu: